Известие

Collapse
No announcement yet.

Термостат

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Термостат

Колеги, тъй като съм се заиграл от известно време забелязвам проблем с температурата на антифриза. Извънградско когато е хладно спада до 65 градуса. Градско вдига до 92-93 в трафика. Предполагам че се е скапал термостата нещо. Оказа се че това е много дефицитна стока и общо взето само с поръчка. Въпросът е обаче къде се намира това животно. По схема ми се видя нещо около водната помпа, но нищо не видях. Да не би да е вграден в нещо ?!
    164 2.5 TD 93г.

Или не можеш да четеш схемата правилно,или друго си видял.Термостата на 164 е отпред на мотора,отгоре,при главата на първи цилиндър,от него тръгва големия кръг към радиатора.марката на термостата е WAHLER и струва бая парички-от 60 до 100лв,зависи кой търговец колко има съвест да те дарува
    Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Цялото тяло ли се сменя или се вади от черупката. И между другото проблем се оказа не цената, а наличноста.Валер просто са го извадили от каталога си за съжаление. Единственото което намерих е 95лв. на Симеон. В александър ауто ми казаха че имат нещо такова, за 37 лв. което много ме изненада и учуди, но там 2 пъти съм ходил и 2 пъти различни неща ми дават и съм много скептичен. Дали нямаш графика за сравнение (В В&Д ауто съм проверил също).
      164 2.5 TD 93г.

Comment

За това ли става дума ? http://www.snimka.bg/profile.php?view_a ... _id=168068
        164 2.5 TD 93г.

Comment

И преди сме говорили за тоя термостат.Има евтин вариант с термостат от 33 и струваше 30 кинта.
          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby
            Има евтин вариант с термостат от 33 и струваше 30 кинта.
            А какъв е скъпия вариант, че аз лично не съм фен на евтините...
            ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
            ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
            Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
            Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Оригинален
              Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby
                И преди сме говорили за тоя термостат.Има евтин вариант с термостат от 33 и струваше 30 кинта.
                Прав е колегата Boby, на всичкото отгоре темата з бях пуснал Аз. Но леко съм пропуснал да я дочета. Благодаря че ми отвори очичките
                164 2.5 TD 93г.

Comment

Става и от Опел Вектра 2000 кубика (това е термостата без външното тяло) и струва 18 лв. Малко се преправя на струг и заспива.
                  Ако някой го интересува да ми се обади и ще му обясня подробно.
                  0887 632 469
                  http://sevlievort.rally-club.net/

Comment

Working...
                  X